VIG: БУЛСТРАД ЖИВОТ VIG Services Bulgaria Contact Center Bulgaria TBI Asset management TBI Invest ПОК Доверие
Начало | Грешка
CALL CENTER
0800 11 111
 

Грешка

Грешка

За съжаление страницата, която търсите не може да бъде открита.

Вероятно използвате остаряла връзка (Link) или въведения от вас адрес (URL) не е верен. Може би ще откриете това, което търсите по един от следните начини:


WSVV LOGO
VIG
ЗА КОНТАКТ ФОРУМ ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ ЮРИДИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ
X

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ НА ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП",

Измина един календарен месец от възникването на природното бедствие – градушка, буря и пороен дъжд на територията на  град София в следобедните часове на 08.07.2014 г. До края на  месец  юли ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" обработи над 10 000 застрахователни претенции по застраховки каско, на хиляди наши клиенти изплатихме застрахователни обезщетения, а други хиляди насочихме за ремонт към нашите партньори от мрежата доверени сервизи.    

 Макар формално да сме изпълнили своите задължения, с нарастваща тревога и безпокойство констатираме, че ресурсите на наличните автосервизи  в София и околните населени места са изчерпани, списъците на чакащите набъбват, а сроковете за приемане на автомобили вече  прехвърлят пролетта на 2015г. Тази неблагоприятна ситуация поражда сериозна неудовлетвореност у нашите клиенти от качеството на предлаганата  услуга. ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" не може да остане безучастен наблюдател на събитията и приема за свой  морален ангажимент към клиентите и партньорите на дружеството да помогне за излизане от кризисната ситуация.

В подкрепа на това убеждение в кратки срокове ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" реализира проект за алтернативен ремонт на повреди от градушката, като привлече за партньор компания с международен авторитет в брашна, разполагаща с екип от доказани специалисти, извършващи ремонти по целия свят. Проектът се основава на метода PDR (Paintless Dent Repair), който e иновативна технология за отстраняване на вдлъбнатини по външните части на превозни средства причинени от градушка. С помощта на специално разработени инструменти се достига до засегнатата част на корпуса на автомобила и тя се възстановява оригиналния и вид.  В сравнение с обичайните методи за възстановяване  методът PDR се характеризира със следните предимства:

-   спестява време, като престоят на автомобила в сервиз е 4-5 пъти по – кратък;

-   високото качеството на възстановяване на ремонтираните повърхности запазва остатъчната стойност /пазарната цена/ на автомобила, тъй като не се  отстранява оригиналната боя.

Разбира се, в определени случаи при необратимо увреден детайл или при нарушена цялост на лаково покритие в  употреба влизат класическите тенекеджийски и бояджийски или други алтернативни методи  за   възстановяване. Но дори и в този случай полагането на боя върху детайл, ремонтиран с метода PDR, предполага минимално нанасяне на кит и допълнителни интервенции.

Като  технология, методът е най-добре приложим за автомобили произведени в последните пет години, тъй като лаковото покритие не е амортизирано и успешно се подлага на еластична деформация. Естествено, в случаите при които автомобилът е така пострадал, че този скъп метод за ремонт би довел до „тотална щета“, ще се наложи също да се използват класическите или други алтернативни методи за ремонт.

Както споменахме по-горе, ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП", като Ваш лоялен застраховател, застава зад качеството на предлаганата услуга за алтернативен ремонт , като с това си действие по никакъв начин не желаем да отречем качествата, да игнорираме или да загърбим дългогодишното ни успешно сътрудничество с нашите партньори от сервизите, работещи по класическата или друга алтернативна технология за възстановяване.

При желание от Ваша страна автомобилът Ви да бъде включен в програмата на ЗАД "БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП" за алтернативен ремонт на повреди от градушката, както и при необходимост от допълнителна информация, моля  обърнете се към контакт центъра на дружеството - денонощно, седем дни в седмицата, на телефон 0800 11 111 или на телефоните на всички офиси и посредници на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП”.