VIG: БУЛСТРАД ЖИВОТ VIG Services Bulgaria DV Asset management DV Invest ПОК Доверие
Начало | АКТУАЛНО | Другите за нас | Светла Несторова оглави Асоциацията на българските застрахователи
CALL CENTER
0800 11 111

Светла Несторова оглави Асоциацията на българските застрахователи

Светла Несторова оглави Асоциацията на българските застрахователи

Селин Болар става председател на Контролния съвет на сдружението

Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) избра нов Управителен и Контролен съвети. На редовното си отчетно-изборно събрание, което се състоя днес в София, членовете на асоциацията избраха за председател на Управителния съвет на АБЗ Светла Несторова, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД "Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп". Така за първи път в историята на АБЗ изпълнителен директор на животозастрахователно дружество оглави браншовото застрахователно сдружение. Досегашният председател на УС - Данчо Данчев, е бил два пъти начело на сдружението и по устав няма право да заеме поста трети път.

За заместник-председател на асоциацията е избран Константин Велев, изпълнителен директор на "Дженерали застраховане” АД и "Дженерали Животозастраховане”АД.

За членове на Управителния съвет са избрани Андрей Александров, изпълнителен директор на "ЗАД Алианц България Живот"; Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на "ДЗИ-Животозастраховане" и "ДЗИ-Общо застраховане"; Николай Генчев, главен изпълнителен директор на "ЗК Уника" и "ЗК Уника Живот".

Членовете на Общото събрание избраха и тричленен състав на Контролния съвет. Нов е и председателят на Контролния съвет и това е Селин Болар, изпълнителен директор на "Групама Животозастраховане" и "Групама Застраховане". Досегашният дългогодишен председател на Контролния съвет – Петър Аврамов, остава член в съвета. Аврамов е председател на УС и изпълнителен директор на "ХДИ Застраховане" и главен изпълнителен директор на "ЗД Евроинс".
За член на Контролния съвет е избран още и Александър Личев, изпълнителен директор на "ЗАД ОЗК – Застраховане".

10 Декември 2015 17:33 ИНСМАРКЕТ

WSVV LOGO
VIG
ЗА КОНТАКТ ФОРУМ ТЕХНИЧЕСКА ПОМОЩ ЮРИДИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ