Хартвиг Льогер става част на Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп от януари 2021 г.

На 1 декември 2020 г. Надзорният съвет на Виена Иншурънс Груп (Wiener Versicherung Gruppe), под председателството на Гюнтер Гайер, избра Хартвиг Льогер за член на Управителния съвет на Виена Иншурънс Груп, с мандат от 1 януари 2021 г. до 30 юни 2023 г.
 

От януари 2021 г. Групата ни ще може да разчита изцяло на изключително дълбокото познаване на застрахователния сектор и отличните мениджърски умения на Хартвиг Льогер. За първи път срещнах Хартвиг Льогер и имах възможност да оценя неговите качества по времето, когато бяхме в компанията Donau Versicherung. Затова съм още по-щастлив, че сега, като член на Управителния съвет, той ще може да участва в бъдещото стратегическо позициониране на VIG в Централна и Източна Европа,“ посочи Гюнтер Гайер, Председател на Надзорния съвет на Виена Иншурънс Груп.
 

Роден в района Щирия, Австрия, Хартвиг Льогер започва своята кариера в застрахователния сектор през 1985 г. като брокер. След завършване на курс за професионално обучение по икономика на застраховането във Виенския университет по икономика и бизнес, той застава начело на продажбите за Щирия в „Алианц“ през 1989г. От 1997 г. до 2002 г. Льогер отговаря за продажбите в Donau Versicherung. По-късно заема различни висши мениджърски позиции в UNIQA Group, като до края на ноември 2017 г. е председател на управителния съвет на UNIQA Österreich AG. През периода от декември 2017 г. до юни 2019 г. заема поста на министър на финансите в Австрия. 
 

От юли 2019 г. Льогер е управляващ партньор във V.I.P. Consulting и е предоставял  консултантски услуги на VIG съгласно договор с Wiener Städtische Versicherungsverein, главен акционер на Vienna Insurance Group. „Като част от този договор за консултантски услуги, Хартвиг Льогер вече подпомагаше обсъждането на нашата стратегия за следващите пет години. В този процес можехме да почерпим от неговия 35-годишен опит в застраховането и познанията му за региона на Централна и Източна Европа. Много съм щастлива от факта, че от началото на януари 2020 г. той ще може да използва своите експертни познания в работата си за VIG Group,“ коментира Елизабет Щадлер, главен изпълнителен директор на VIG.