Екипи на БУЛСТРАД и БУЛСТРАД ЖИВОТ подпомогнаха 32 социални институции в 20 града в страната. Близо 230 доброволци се включиха в над 40 социални дейности в помощ на деца и възрастни хора в Деня на социалната активност   

5 November 2018, 15:19

Екипи на БУЛСТРАД и БУЛСТРАД ЖИВОТ подпомогнаха 32 социални институции в 20 града в страната. Близо 230 доброволци се включиха в над 40 социални дейности в помощ на деца и възрастни хора в Деня на социалната активност

Екипи на БУЛСТРАД и БУЛСТРАД ЖИВОТ подпомогнаха 32 социални институции  в 20 града в страната

Близо 230 доброволци се включиха в над 40 социални дейности в помощ на деца и възрастни хора в Деня на социалната активност

Близо 230 доброволци от „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” и „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” работиха в 32 социални институции в 20 града в страната по време на ежегодния „Ден на социалната активност”. Инициативата е  част от дългосрочната международна кампания на Виена Иншурънс Груп, която насърчава служителите на компаниите в Групата в 24 държави от Централна и Източна Европа да помагат на хора в нужда и се провежда за осма поредна година.

В рамките на „Деня на социалната активност“ за първи път бяха отличени със специален знак „Посланик на доброто“ петнадесет служители на „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП”. В тазгодишната кампанията „Посланиците на доброто” от всички структури в цялата страна на „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” избраха и осъществиха осем нови социални каузи и инициативи, и привлякоха 59 нови доброволци за „Ден на социалната активност”.

Тази година екипите на двете компании работиха в дневни центрове и домове за деца, младежи и възрастни в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Казанлък, Монтана, Пазарджик, Петрич, Пирдоп, Плевен, Пловдив, Русе, Севлиево, Стара Загора, Хасково, Шумен, Сливен, Сопот и София.

Доброволческите акции включваха над 40 различни социални дейности и бяха организирани според заявените от социалните институции конкретни нужди от подкрепа и доброволен труд като почистване, освежителни и ремонтни дейности, изработка на материали и сувенири за благотворителни базари и изложби, засаждане на дръвчета и зазимяване на градини, спортни, обучителни и културни занимания съвместно с деца, младежи и възрастни, и др.

„Денят на социалната активност”” на „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” и „БУЛСТРАД ЖИВОТ ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” се организира в партньорство с фондация „БИКОУЗ в помощ на благотворителността“ и Фондация „КОНКОРДИЯ”. По данни на двете фондации, в рамките на тазгодишното издание на инициативата, доброволците от двете компании са успели да помогнат с труда си на близо 1000 деца, младежи и възрастни хора в неравностойно положение и техните семейства.


More News

 
About BULSTRAD
ZAD "BULSTRAD VIENNA INSURANCE GROUP"
was founded on 31 July 1961. Since then the company has developed all lines of insurance and reinsurance business, such as aviation and marine, in which we have a leading position on the Bulgarian insurance market; cargo and property, motor insurance, construction-and-erection risks, personal lines and others.

In 1967, the Company registered its broking company in London, EUROPEAN INSURANCE AND REINSURANCE BROKERS (EIRB).