Предизвикателството

Предизвикателството

Малки великани се завръщат!

 

Очаквайте информация скоро: тази година ще се завърне и националната верига турнири по мини-волейбол „Малки великани”.

Разбрахте ли новината? На 15 февруари стартира Предизвикателството Малки великани 2023 за най-дългия волейболен пас онлайн.

През 2020 / 2021 Малките великани постигнаха 14 016 километра, подавайки си топката виртуално чрез видеа. Тогава в Предизвикателството се включиха 47 училища от 30 населени места в 16 области, които намериха начин да подадат топката нататък въпреки променливата ситуация с епидемиологичната обстановка и дистанционното обучение на училищата.

Можете ли повече? Можете, разбира се!

СТАРТИРАМЕ НА 15 ФЕВРУАРИ И ПЪРВИТЕ 100 УЧИЛИЩА ПОЛУЧАВАТ НАГРАДА!

Изпращайте вашите видеа до 14 април 2023.

Правилата са прости: училищният отбор заснема хоризонтално видео (до 7 секунди) как си подава волейболната топка, която влиза в кадър от ляво – излиза на дясно, за да „подаде“ на следващото училище.

Целият регламент прочетете ТУК.

Документи за регистрация можете да свалите от ТУК.

Цялото видео на Предизвикателството Малки великани можете да гледате ТУК.

 

Малки великани досега

Верига по мини-волейбол “Малки великани” за купата на Булстрад е ежегодна инициатива на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“, която стартира през 2018 и е създадена за малките любители на волейбола – смесени отбори, момичета и момчета, от 5 и 6 клас.

През 2018 “Малки великани” се реализира в шест града в страната под формата на регионални квалификации - София, Варна, Бургас, Стара Загора и финал в Разлог. В проведената верига от събития се включиха със свои отбори 70 училища или общо над 640 ученици.

“Малки великани” е дългосрочна инициатива в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола. Националната верига от турнири по мини-волейбол е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез спортни и отборни активности, поднесени по атрактивен за тях начин.

През 2019 веригата се проведе в 8 града през месец октомври/ноември, като се включиха над 800 деца от 100+ училища от цяла България. Инициативата се осъществи с подкрепата и съдействието на Българска федерация по Волейбол и местните общини.

През 2020 / 2021 Националната верига по мини волейбол „Малки великани” покани училищните отбори между 4 и 6 клас да се включат в онлайн предизвикателството „Малки великани” 2020, за да се забавляват, играейки мини волейбол, дори във време, в което трябва да спазваме дистанция.

За да се включат в Предизвикателството, отборите под ръководството на преподавателя си, трябваше да запишат до 7-секундно видео как учениците си подават пас и да го изпратят, съгласно регламента.

По правилата всеки клип следва да започва с волейболната топка, която навлиза в кадър отляво и в края на клипа излиза отдясно. В кадър трябва да се вижда представител на отбора, който държи плакат с името на училището и населеното място.

Целта е децата да направят най-дългия онлайн волейболен пас между училищата, което се проследява в реално време на официалния сайт на Малки великани.

За училищата, които успешно се включиха в Предизвикателството „Малки великани” 2020 / 2021, бяха изпратени награди и грамоти – волейболни мрежи и топки, а специална комисия определи 3-те най-интересни и оригинални участия за допълнителни награди- екипи за отбора.

 

Предизвикателството

Финалната дължина на най-дългия волейболен пас онлайн е 14 016 километра – браво, Малки великани!

С края на Предизвикателството Малки великани бяха избрани и училищата, които ще получат допълнителна голяма награда за оригинално видео. Всички участници в Предизвикателството получиха комплект волейболна топка и мрежа за приноса си към най-дългия волейболен пас онлайн.

Вижте кои три училища се откроиха за големите награди ТУК.

Цялото видео на Предизвикателството Малки великани можете да гледате ТУК.

#malkivelikani