Малки великани

Малки великани

 

 

Всички новини

Верига по мини-волейбол “Малки великани” за купата на Булстрад е ежегодна инициатива на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“, която стартира през 2018 и е създадена за малките любители на волейбола – смесени отбори, момичета и момчета, от 5 и 6 клас.

През 2018 “Малки великани” се реализира в шест града в страната под формата на регионални квалификации - София, Варна, Бургас, Стара Загора и финал в Разлог. В проведената верига от събития се включиха със свои отбори 70 училища или общо над 640 ученици.

“Малки великани” е дългосрочна инициатива в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола. Националната верига от турнири по мини-волейбол е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез спортни и отборни активности, поднесени по атрактивен за тях начин.

През 2019 веригата се проведе в 8 града през месец октомври/ноември, като се включиха над 800 деца от 100+ училища от цяла България. Инициативата се осъществява с подкрепата и съдействието на Българска федерация по Волейбол и местните общини.

През 2020 / 2021 Националната верига по мини волейбол „Малки великани” покани училищните отбори между 4 и 6 клас да се включат в онлайн предизвикателството „Малки великани” 2020 / 2021, за да се забавляват, играейки мини волейбол, дори във време, в което трябва да спазваме дистанция. Целта е децата да направят най-дългия онлайн волейболен пас между училищата, което се проследява в реално време на официалния сайт на Малки великани.

За училищата, които успешно се включиха в Предизвикателството „Малки великани” 2020 / 2021, бяха изпратени награди и грамоти – волейболни мрежи и топки, а специална комисия определи 3-те най-интересни и оригинални участия за допълнителни награди- екипи за отбора.