Вълнуващ старт за „Малки великани” в София

1 ноември 2019, 16:05

Вълнуващ старт за „Малки великани” в София

Близо 400 ученици в 32 отбора премериха сили в квалификационните мачове в София и вече са ясни отборите от зоната, които отиват на финала за Купата на Булстрад 2019.

 

Първите срещи от националната верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад се проведоха на 29-30 октомври в зала „Христо Ботев” в София. В надпреварата се включиха 29 училища от столицата и региона.

Събитието уважи г-жа Ирена Димитрова – директор  Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ към Столична община.  По време на церемонията по откриването, тя получи благодарствен плакет, връчен лично от изпълнителния директор на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП” г-н Пламен Шинов.

Голямата изненада за гости и участници беше вълнуващата среща с волейболната легенда Борислав Кьосев, който остана в залата за снимки с учениците. В програмата на откриването бяха включени още светлинно шоу и изпълнение на танцов състав.

В първия ден от квалификациите за финала в Разлог се класира отбора на 96 СУ „Лев Николаевич Толстой“ . Във втория ден, след поредица от емоционални моменти, победата бе завоювана от отбора на 97 СУ „Братя Миладинови“. И двата отбора продължават към финала в Разлог на 29, 30 ноември 1 декември.

Организаторите са подготвили още страхотни изненади за участниците, специални гости на събитията, а голямата награда, която ще грабне отборът-победител на  финала, е спортен лагер.

Малки великани” продължава със срещи от зона Велико Търново, които ще се проведат на 6 ноември в Дворец на културата и спорта „Васил Левски” в Старата столица. Турнири от веригата ще се състоят още и в Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив - в продължение на месец ноември.

Националната верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад се осъществява с подкрепата и съдействието на местните общини и Българска федерация по Волейбол.

За новини около инициативата, събития и допълнителна информация, следете на www.malkivelikani.bg и фен страницата Малки великани във Facebook.

“Малки великани” е дългосрочна инициатива в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола.