Вече са ясни отборите за финала на „Малки великани”

16 октомври 2018, 15:11

Вече са ясни отборите за финала на „Малки великани”

Вече са ясни отборите за финала на „Малки великани”

Турнирите в зони Бургас, Стара Загора и София приключиха с изобилие от положителни емоции, а отборите-победители ще премерят сили на финала за Купата на Булстрад 2018.

На 9 октомври приключи първата част от квалификациите на ученическия мини-волейбол турнир „Малки великани” за Купата на Булстрад 2018. След мероприятието в зона София и провелите се състезания в Бургас и Стара Загора, вече са ясни отборите, които ще премерят сили за Купата на Булстрад 2018 на финала в град Разлог на 20 октомври.

След старта на Малки великани във Варна, второто събитие от националната верига по мини-волейбол се проведе в спортна зала „Никола Станчев" град Бургас. Официални гости на бяха г-жа Йорданка Ананиева, заместник кмет - култура и образование на община Бургас, г-жа Павлина Алексиева, старши експерт РУО Бургас и г-н Николай Станков, старши експерт дирекция образование в Община Бургас. Малки великани в Бургас бе подкрепено и от г-н Красимир Събев, директор на Генерална Агенция на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП”, град Бургас.

„Малки великани” в Стара Загора съвпадна с празненствата на града, а за финала се класира отборът на 9 ОУ “Веселин Ханчев” в надпревара между 9 училища от зоната. Специални гости на събитието бяха г-н Георги Димитров, ръководител звено „Спорт” към община Стара Загора, г-жа Милена Йолдова от Регионалния инспекторат по образование - Стара Загора. Участниците получиха поощрителни награди, връчени от г-н Николай Дончев, директор на Генерална Агенция на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП”, град Стара Загора.

На мероприятието в зона София 23 отбора се състезаваха в две фази: първа фаза „всеки срещу всеки” и втора фаза - „директна елиминация”, в спортна зала „Сиконко”. Специален гост на събитието бе д-р Ирена Димитрова, директор на дирекция "Превенция, Интеграция, Спорт и Туризъм" към Столична община, която зареди децата с позитивни емоции още в старта на събитието и подкрепи сърдечно инициативата. Наградите на участниците и победителите бяха връчени лично от г-н Пламен Шинов, изпълнителен директор на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“.

Отборите, които ще се състезават за Купата на Булстрад 2018 на 20 октомври са:

  • Зона Варна: СУ Никола Й. Вапцаров - град Суворово
  • Зона Бургас: ОУ “Васил Априлов” - гр. Бургас
  • Зона Стара Загора: 9 ОУ “Веселин Ханчев”
  • Зона София: 2-ро ОУ „Христо Смирненски”, Берковица

Домакините от град Разлог ще излъчат своя отбор след вътрешна квалификация между училищата.

Освен престижната награда - Купата на Булстрад 2018, отборът-победител на финала на „Малки великани” ще завоюва и специалната голяма награда - участие в спортен лагер. Допълнителни изненади са предвидени за всички участници и зрители.

Националната верига по мини-волейбол “Малки великани” е инициатива на ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“ в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола. “Малки великани” се провежда със съдействието на Българска федерация по Волейбол и общините - София, Варна, Бургас, Стара Загора и Разлог.


Свързани страници