Ученици направиха най-дългия онлайн волейболен пас

27 април 2023, 11:54

Ученици направиха най-дългия онлайн волейболен пас

В Предизвикателството Малки великани ученически отбори от цялата страна си подадоха виртуално волейболната топка и с общи усилия постигнаха пас с дължина от впечатляващите 33 441 км.

В най-дългия онлайн волейболен пас тази година се включиха общо 92 училища от 60 населени места и 23 области, а специално участие направи и българското училище „Христо Ботев“ в Братислава.

Видеата на учениците се открояват с оригинални идеи, локации и волейболен ентусиазъм. Поради тази причина организаторите са предвидили три големи награди за тези участници, впечатлили журито.

Трите специални приза отиват при:

          - ОУ „Братя Миладинови“, с. Елешница

          - СУЕЕ „Константин-Кирил Философ“, Русе

          - ОУ „Неофит Рилски“, с. Горно Драглище

Всички отбори участници в Предизвикателството получиха подаръци волейболна топка за приноса си към най-дългия волейболен пас онлайн. Вижте цялото видео тук:

Инициативата е част от националната верига по мини волейбол Малки великани за купата на Булстрад.

Тази година се предвижда и завръщането на Малки великани в залите.

Националната верига по мини волейбол „Малки великани“ за купата на Булстрад е ежегодна инициатива на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“, която стартира през 2018 и е създадена за малките любители на волейбола – смесени отбори, момичета и момчета, от 5 и 6 клас.

През 2018 „Малки великани” се реализира в шест града в страната под формата на регионални квалификации - София, Варна, Бургас, Стара Загора и финал в Разлог. В проведената верига от събития се включиха със свои отбори 70 училища или общо над 640 ученици.

През 2019 веригата се проведе в 8 града през месец октомври/ноември, като се включиха над 800 деца от 100+ училища от цяла България.