„Малки великани” ще се проведе до края на учебната година

20 октомври 2020, 09:59

„Малки великани” ще се проведе до края на учебната година

На 20 октомври стартира Предизвикателството „Малки великани” 2020, в което училищата ще си подават виртуално волейболна топка, за да направят най-дългия онлайн пас.

 

Поради епидемиологичната обстановка, породена от световната пандемия от COVID-19, националната верига по мини волейбол „Малки великани” се отлага за провеждане със срок до края на учебната 2020/ 2021.

За сигурността на здравето на учениците и техните семейства, турнирът ще бъде поведен в безопасно за здравето време, като училищата ще бъдат уведомени официално в срок от 2 месеца преди мероприятието, за да разполагат с време за подготовка.

Междувременно, каним училищните отбори между 4 и 6 клас да се включат в онлайн предизвикателството „Малки великани” 2020, за да се забавляват, играейки мини волейбол, дори във време, в което трябва да спазваме дистанция.

За да се включат в предизвикателството, отборите под ръководството на преподавателя си, трябва да запишат до 7-секундно видео как учениците си подават пас и да го изпратят, съгласно регламента. Всеки клип следва да започва с волейболната топка, която навлиза в кадър отляво и в края на клипа излиза отдясно. В кадър трябва да се вижда представител на отбора, който държи плакат с името на училището и населеното място.

Целта е децата да направят най-дългия онлайн волейболен пас между училищата, което се проследява в реално време на официалния сайт на Малки великани. Видеата ще бъдат публикувани в официалните страници на „Малки великани” във Facebook и TikTok, както и в Youtube канала на Булстрад, а накрая ще бъдат обединени в едно общо голямо филмче, излъчено по телевизията.

За първите 50 училища, които успешно се включат в Предизвикателството „Малки великани” 2020, са предвидени награди – волейболни мрежи и топки, а специално жури ще определи 3-те най-интересни и оригинални участия за допълнителни награди- екипи за отбора.

Предизвикателството „Малки великани” 2020 започва на 20 октомври и ще продължи до края на месец ноември, когато ще обявим дължината на най-дългия онлайн волейболен пас и участниците ще получат своите награди.

За допълнителна информация, посетете www.malkivelikani.bg.