Предизвикателството

Предизвикателството

Най-дългият волейболен пас онлайн е с дължина 33 441 км.!

 

 

Очаквайте информация скоро: тази година ще се завърне и националната верига турнири по мини-волейбол „Малки великани”.

 

В Предизвикателството Малки великани ученически отбори от цялата страна си подадоха виртуално волейболната топка и с общи усилия постигнаха пас с дължина от впечатляващите 33 441 км!

В най-дългия онлайн волейболен пас тази година се включиха общо 92 училища от 60 населени места и 23 области, а специално участие направи и българското училище „Христо Ботев“ в Братислава.

Видеата на учениците се открояват с оригинални идеи, локации и волейболен ентусиазъм. Поради тази причина организаторите са предвидили три големи награди за тези участници, впечатлили журито.

Трите специални приза отиват при:

          - ОУ „Братя Миладинови“, с. Елешница

         - СУЕЕ „Константин-Кирил Философ“, Русе

          - ОУ „Неофит Рилски“, с. Горно Драглище

Всички отбори участници в Предизвикателството получиха подаръци волейболна топка за приноса си към най-дългия волейболен пас онлайн.

Километрите в подаване надвишават двойно разстоянието, което учениците между 4-6 клас постигнаха в рамките на Предизвикателството Малки великани през 2020/2021 година. Инициативата е част от националната верига по мини-волейбол Малки великани за купата на Булстрад.

Цялото видео можете да гледате тук:

 

Малки великани досега

Верига по мини-волейбол “Малки великани” за купата на Булстрад е ежегодна инициатива на ЗEАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУРЪНС ГРУП“, която стартира през 2018 и е създадена за малките любители на волейбола – смесени отбори, момичета и момчета, от 5 и 6 клас.

През 2018 “Малки великани” се реализира в шест града в страната под формата на регионални квалификации - София, Варна, Бургас, Стара Загора и финал в Разлог. В проведената верига от събития се включиха със свои отбори 70 училища или общо над 640 ученици.

“Малки великани” е дългосрочна инициатива в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола. Националната верига от турнири по мини-волейбол е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез спортни и отборни активности, поднесени по атрактивен за тях начин.

През 2019 веригата се проведе в 8 града през месец октомври/ноември, като се включиха над 800 деца от 100+ училища от цяла България. Инициативата се осъществи с подкрепата и съдействието на Българска федерация по Волейбол и местните общини.

През 2020 / 2021 Националната верига по мини волейбол „Малки великани” покани училищните отбори между 4 и 6 клас да се включат в онлайн предизвикателството „Малки великани” 2020, за да се забавляват, играейки мини волейбол, дори във време, в което трябва да спазваме дистанция.

За да се включат в Предизвикателството, отборите под ръководството на преподавателя си, трябваше да запишат до 7-секундно видео как учениците си подават пас и да го изпратят, съгласно регламента.

По правилата всеки клип следва да започва с волейболната топка, която навлиза в кадър отляво и в края на клипа излиза отдясно. В кадър трябва да се вижда представител на отбора, който държи плакат с името на училището и населеното място.

Целта е децата да направят най-дългия онлайн волейболен пас между училищата, което се проследява в реално време на официалния сайт на Малки великани.

За училищата, които успешно се включиха в Предизвикателството „Малки великани” 2020 / 2021, бяха изпратени награди и грамоти – волейболни мрежи и топки, а специална комисия определи 3-те най-интересни и оригинални участия за допълнителни награди- екипи за отбора.

 

Предизвикателството

През 2020 / 2021:

  • 47 училища
  • 30 населени места в 16 области
  • 14 016 километра

През 2023:

  • 92 училища
  • 60 населени места и 23 области
  • 33 441 километра
  • Най-далечна точка: Братислава, Словакия

#malkivelikani