Започва второто издание на „Малки великани” за Купата на Булстрад

22 октомври 2019, 14:18

Започва второто издание на „Малки великани” за Купата на Булстрад

Първите срещи от националната верига по мини волейбол ще се проведат в София на 29-30 октомври, зала „Христо Ботев”.

Националната верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад стартира за втора поредна година, като първите срещи за зона „София” ще се състоят на 29 и 30 октомври в зала „Христо Ботев” в София.

През 2019 веригата ще се проведе в 8 града през месец октомври/ноември, като се очаква да се включат над 800 деца от 100+ училища от цяла България. Записванията на училищата вече започнаха, а следващото събитие е във Велико Търново на 6 ноември. До финала в град Разлог остават квалификации още в зони Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив.

Традиционно, в националната верига по мини волейбол за Купата на Булстрад участват смесени отбори, момичета и момчета, от 5 и 6 клас. И тази година организаторите са подготвили страхотни изненади за участниците, специални гости на събитията, а голямата награда ще бъде спортен лагер.

“Малки великани” е дългосрочна инициатива в подкрепа на активния и здравословен начин на живот на подрастващите и в интерес към развитието на волейбола. Националната верига по мини волейбол се осъществява с подкрепата и съдействието на Българска федерация по Волейбол и местните общини.

Необходимите документи за участие в “Малки великани” и програмата на събитията по дни и градове, са публикувани на www.malkivelikani.bg.

За новини около инициативата, събития и допълнителна информация, следете на www.malkivelikani.bg и фен страницата Малки великани във Facebook.